[TERKINI] TEROWONG RAHSIA PUTRAJAYA TERBONGKAR?

Tuesday, 4 February 20144comments


Anda mungkin pernah mendengar tentang terowong rahsia yang menghubungkan bangunan XXX sehingga ke Lapangan Terbang Antarabangsa Kuala Lumpur (KLIA).

Susah nak percaya? Namun, "Urban Legend" atau mitos zaman moden ini sebenarnya wujud dan jangan sangka hanya Amerika Syarikat sahaja yang mampu membina kubu-kubu bawah tanah di bawah bangunan Rumah Putih yang diduduki oleh presiden mereka. Orang Malaysia pun mampu juga.

Saya sendiri pernah berada di hadapan pintu masuk ke terowong terbabit di lokasi bangunan XXX. Ketika itu saya ketagih rokok, malangnya bangunan terbabit merupakan zon larangan merokok.

Sebagai jalan ringkas, saya memasuki salah satu pintu 'Keluar' atau 'Kecemasan', untuk merokok dan ketika itu saya melihat sesuatu yang aneh.

Tak payahlah fikir bangunan mana atau di bahagian mana, kerana bahagian bangunan yang saya masuk ini hanya orang tertentu sahaja yang boleh masuk.

Saya mungkin berada di tingkat empat atau lima bangunan terbabit, peliknya mengapa tangga kecemasan turun terlalu dalam dan saya kira ada puluhan tingkat.

Baiklah, jika saya masukkan ruang meletak kereta 'basement', paling kuat ia mungkin pergi setakat ke tingkat 8 atau 10 sahaja.

Saya tidak berani untuk menyiasat lebih jauh kerana bangunan itu sendiri mempunyai kawalan keselamatan yang ketat.

Kisah terowong ini sebenarnya sudah lama saya dengar ketika Putrajaya baru siap dibina tetapi saya tolak ke tepi, mengarut kata saya.

Mana mungkin orang Melayu, berkemampuan membina terowong yang panjangnya lebih dari 30 km tanpa dapat dikesan.

Baru-baru ini saya ke KLIA untuk menghantar sepupu saya ke Amerika Syarikat, saya menjalankan penyiasatan saya sendiri dan berbual dengan sumber-sumber saya di lapangan terbang terbabit.

Alangkah terkejutnya saya apabila, kewujudan terowong itu memang benar dan mereka sendiri menyaksikan saiz terowong itu yang membolehkan jalanraya dua lorong dibina dan terletak di bahwa KLIA sendiri.

Saya mula mengumpul maklumat intel, di sini saya menyedari kelemahan saya, saya lupa rakyat negara ini sudah mula menunjukkan kebolehan membina terowong yang terhebat di dunia iaitu terowong SMART.

Saya sendiri pernah turun ke dalam terowong SMART semasa ia sedang dibina dan menyaksikan pertemuan dua terowong ditembusi masuk oleh jentera pengorek, satu pengalaman yang mengkagumkan yang bukan orang boleh lihat.

Seorang lagi rakan saya, bekas anggota XXX sendiri pernah menyaksikan pelan pembangunan Putrajaya ketika ia sedang dibina dan mengesahkan mengenai pembinaan terowong itu termasuk bunker-bunker perlindungan.

Terowong itu menghubungi tiga tempat utama dan salah satu daripadanya adalah KLIA, dua lagi tempat, maaf, saya enggan dedahkan secara terbuka di sini.

Terowong itu mempunyai point hubungan atau kemungkinan bunker yang terletak di bawah salah satu tasik yang terletak di Putrajaya.

Beliau mencabar saya satu perkara... "Turun menyelam ke dasar tasik Putrajaya dan beritahu saya, apa yang anda pijak...samada selut ataupun lantai konkrit?"

Memang hebat Putrajaya..visi Tun Dr Mahathir Mohamad, selain dari bangunan yang cantik ia menyimpan seribu rahsia tersembunyi.

Ada sesuatu yang Tun sediakan untuk satu saat nanti apabila segalanya mula berjalan mengikut sistem yang dirancang.

Mengelilingi Putrajaya adalah meriam anti-pesawat yang terletak di beberapa zon keselamatan ketat yang berbentuk berlian jika kita lihat dari pelannya.

Zon penempatan meriam anti-pesawat merupakan kawasan ketat dan dikawal rapi, patutlah di sesetengah kawasan XXX, orang ramai dilarang masuk dan ada masa tertentu sahaja ianya dibuka secara terhad.

Meriam-meriam ini, lengkap dengan sistem elektronik dan radar tersimpan dalam kontena khas dalam zon keselamatan yang mengelilingi Putrajaya itu sendiri.

Kepada pembaca...tolonglah jangan jadikan maklumat ini isu politik dengan beranggapan ini merupakan satu lagi bukti pembaziran wang rakyat dan untuk apa semua ini diwujudkan.

Jangan melihat sesuati yang anda tidak tahu melalui pemikiran sempit anda...ada sesuatu yang sedang ditunggu oleh negara ini dan para pemimpinnya.

Ini merupakan persediaan masa depan negara ini, saya tidak boleh membuka semua maklumat secara terang-terangan kerana anda mungkin belum bersedia untuk menerima hakikat sebenar.




Share this article :

+ comments + 4 comments

4 February 2014 at 13:13

tak adanya membazir bro. cuba check mana negara yg tidak memberi tumpuan special kepada keselamatan dan pertahanan pusat pemerintahan. jiran malaysia sebagai contoh, berapa billion dollar telah diperuntukkan untuk itu. kalau us jangan cerita la. kalau adapun negara yang tidak memberi tumpuan utama kepada aspek ini mungkin terletak di benua afrika. bukan sebab tak mau, tetapi sebab tak mampu. so, sesiapa rakyat malaysia yang kata ini adalah isu pembaziran duit rakyat, berdoalah semoga Allah membuka fikiran supaya lebih rasional. tq.

4 February 2014 at 13:52

Yg suka melaung fitnah membazir ialah puak Rafizi lembu, PAS dan PR.. sbb wang tu tk masuk poket pemimpin mereka.. bila dpt percent masuk lubang mulut mereka yg membazir pun jd jimat konon.

Mcm bina Putrajaya lah tahun 1999 dlu riuh berok2 PAS nk lelong kompleks putrajaya..punya jahat hati perot bangsa PAS dan PR ni.. tp skrg merekalah dajjal besar yg terliur nk tawan Putrajaya..

apakah macai2 mereka xrasa malu? tidak sbb mereka jenis bangsa tak malu. pemimpin mereka kangkang dlm video pun mereka sibuk nk ckp pasal UMNO lg... bodohh..

Syabas Tun M dan Perbadanan Putrajaya.. klu xde menda2 rahsia ni pun Putrajaya tetap hebat atas idea Tun M ini..

4 February 2014 at 22:57

Jika lapuran ini betul, I love U Tun M. Berpandangan jauh . Selamat sejahtera Tun M.

4 February 2014 at 23:07

In 1999, masa briefing Kursus Kepimpinan Perdana oleh KSN waktu tu,Tan Sri Abdul Halim Ali, dia ada mention escape route Putra Perdana melalui air yang dikawal oleh polis marin.
Tun M had thought of everything, indeed!

Post a Comment

Random Posts

 
Support : S.A.R
Copyright © 2012. SHAH ALAM REBELS - All Rights Reserved
Proudly powered by Blogger