MEREKA INI BUKAN MAHASEWEL!!!

Monday, 28 January 20130 comments


JELAJAH ANAK MALAYSIA bukan demonstrasi huru-hara yang boleh menggugat keamanan negara. Sebaliknya adalah sebuah program mulia hasil aspirasi oleh anak muda yang cintakan negara dan keamanan.

Mereka digelar sebagai Gabungan Generasi Muda (G2M) ini terdiri daripada 46 persatuan belia, Mahasiswa dan NGO akan menjelajah ke seluruh negara melalui program khidmat masyarakat.

Tujuannya adalah untuk mendekati dan mendampingi secara langsung di lapangan dalam usaha memastikan anak muda dapat merasai denyut nadi dan berkongsi pengalaman hidup di kalangan pelbagai lapisan masyarakat.

Program ini akan melalui tiga bentuk fasa iaitu bermula 30 Januari hingga 16 Februari di Semenanjung Malaysia, 25 Februari hingga 3 Mac (Sarawak) manakala 5 hingga 12 Mac di Sabah.

Menurut pengerusi G2M, Mohd Shahar Abdullah berkata program ini adalah kesinambungan idea daripada Majlis Perundingan Pelajar Kebangsaan pada tahun lalu.

"Ini semua adalah kesinambungan hasil gerak kerja daripada NGO dan Majlis Perundingan Pelajar Kebangsaan pada tahun 2012.

"Kita bergerak dibawah G2M bagi memastikan anak-anak Malaysia mempunyai rasa tanggungjawab kepada masyarakat boleh berbakti kepada rakyat," katanya kepada pemberita ketika sidang media di Kelab Sultan Sulaiman di sini hari ini.
Share this article :
 
Support : S.A.R
Copyright © 2012. SHAH ALAM REBELS - All Rights Reserved
Proudly powered by Blogger